Te gast op Dorpsschool Meeden

Op 16 juni was ik te gast op Dorpsschool Meeden. Ik kwam langs bij leerlingen van groep 7 om te vertellen over mijn boek Soldaat van het Noorden. Deze leerlingen houden zich al een tijdje bezig met de Tweede Wereldoorlog. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan boeken die over de oorlog gaan. Ik las fragmenten voor uit zijn boek en vertelde hoe ik het schrijven van het boek heb aangepakt.

Vertrouwen

Daarbij stond de vraag centraal: Wie kon je vertrouwen in de oorlog en wie niet? Verraad lag immers altijd op de loer.

Klaas Nieboer

Ik stond met foto’s en voorwerpen stil bij de jonge Groninger verzetsstrijder Klaas Nieboer uit Foxhol. Hij is de hoofdpersoon van het boek.

Einde

De leerlingen luisterden niet alleen. Ze schreven ook allemaal een spannend, nieuw einde van het verhaal. Die lazen ze daarna voor in de klas.