Mooie recensies

Ik kan het maar moeilijk geloven… Soldaat van het Noorden wordt enorm gewaardeerd door de lezers. Het is alsof ik een beetje zweef. Dit is een geweldige beloning na twee jaar hard werken aan het verhaal.

Tanteboekie *****: “Toen ik het boek dichtsloeg, zat ik echt met zo’n WOW COOL gevoel in mijn lijf. En dat was het ook. Echt een heel gaaf boek, een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of twaalf en volwassenen die van oorlogsverhalen houden. Je zit continu op het puntje van je stoel, neem dat maar van mij aan.”

Heavenleighbooks****:Soldaat van het Noorden is een indrukwekkend verhaal dat zeker door de jeugd van tegenwoordig gelezen zou moeten worden, maar volwassenen zullen er ook zeker van genieten.”

Koukleum: “Dit boek is zeker een boek wat naar mijn gevoel op de leeslijst zou mogen van Nederlands. Hierdoor komen ze iets over het verzet te weten terwijl ze een spannend avonturenverhaal lezen.”

Soraya’s bookshelf *****: “Bram Baptist heeft een ontzettend fijne schrijfstijl waarbij hij situaties op een beeldende manier tot leven brengt en je je op sommige momenten in Foxhol waant. Baptist wekt daarnaast veel nieuwsgierigheid op bij zijn lezers doordat hij zijn verhaal, zoals hierboven genoemd, heeft gebaseerd op een bestaand persoon. Dit maakt dat het boek nog meer bij je binnenkomt en vele na het lezen van Soldaat van het Noorden zelf ook het leven van deze jonge verzetsstrijder zullen uitpluizen.

The Reading Twins *****: “Wauw, wat een goed boek is dit! Ik heb echt van ‘Soldaat van het noorden’ genoten, en dit is waarom: …”

Juf Veronique ****: “Met een krop in de keel en in mijn achterhoofd de quote die Klaas tijdens dit verhaal te kennen gaf : “Niet opgeven maar stug doorgaan en hard werken”, kan ik dit boek met een blij gevoel sluiten. Blij omdat een naam die aandacht krijgt die hij verdient en die niet in de vergeethoek zal verdwijnen.”

Foxies reading place ****: “De auteur zorgt ervoor dat alles begrijpbaar is zonder de dingen te verbloemen. Dat is een absolute meerwaarde. Wat gebeurd is, is gebeurd. Het is belangrijk dat jeugd – met enige zachtheid, doch zonder verbloeming – weet wat er in die periode gebeurd is.”

In de boekenkast *****: “Dit boek is zeker een aanrader te noemen voor jongeren. Ik denk dat meer mensen wat aan dit boek zullen hebben en meer inzicht krijgen over de oorlog. Soldaat van het Noorden krijgt van mij vijf sterren!”