Tom is een boerenjongen van 14 jaar. Als een naburig dorp in vlammen opgaat, besluit hij de boerderij te verlaten om zich aan te sluiten bij koning Godfried. Maar de koning is verdwenen. De verschrikkelijke keizer Safir heeft het koninkrijk veroverd en tiranniseert het Koninkrijk.

Samen met een boswachter probeert hij uit te zoeken wat er is gebeurd. Dan doet hij een bijzondere ontdekking in de geheime bibliotheek van de Dillenburg. De zilveren dame blijkt ongeëvenaarde krachten te bezitten. Als dit schaakstuk in handen komt van Safir is alles verloren. Slaagt Tom erin het Koninkrijk te redden?

ISBN: 9789464208580 – NUR 283 – YFCW

Aantal pagina’s: 256
Publicatiedatum: januari 2022 bij Hamley Books

De Gouden Koning

De Zilveren Dame is in handen gevallen van de verschrikkelijke keizer Safir. Als hij de Gouden Koning ook vindt, zal hij eeuwig over het Koninkrijk regeren. Tom en Carmen weten uit de klauwen van Safir te ontsnappen en gaan op zoek naar de Gouden Koning. Ondertussen zijn de vrijbuiters in actie gekomen. Vanuit het Donkere Woud verzetten ze zich tegen de keizer. Via Oude Haven proberen Tom en Carmen over te steken naar het eiland Pendragon. Volgens het Geheime Boek zou de Gouden Koning daar worden bewaakt door twee gevaarlijke draken. Maar de Gouden Koning blijkt onvindbaar. Klopt de legende wel? Er volgt een allerlaatste beslissende veldslag tussen de vrijbuiters en het leger van Safir. Zonder de Gouden Koning zijn Tom en Carmen reddeloos verloren. Of hebben ze met hun neus gekeken? De Gouden Koning is het spannende vervolg op De Zilveren Dame.

ISBN: 9789492719614

Publicatiedatum: 27 oktober 2023 bij uitgeverij Keytree