Bram Baptist (1982) is historicus en woont met zijn gezin in het landelijke Meeden (Groningen). Hij werkt in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis (Carmelcollege Emmen) en geeft schaaklessen (Sc de Paardensprong) aan kinderen.

In 2017 kwam mijn eerste jeugdroman, de Koningszoon, uit bij Schrijverspunt. Na een lange zoektocht heb ik de een fantastische overstap kunnen maken naar Uitgeverij Hamley Books (Belgiƫ). Op 1 mei 2021 verschijnt daar Soldaat van het Noorden.

Naast jeugdromans schrijf ik regelmatig korte vertellingen voor volwassenen en doe ik mee aan schrijfwedstrijden.

De Koningszoon

Half november 2017 verscheen mijn eerste jeugdroman (leeftijd 12-15), De Koningszoon, bij uitgeverij Schrijverspunt (niet in eigen beheer). Na vijf jaar kon ik het 300 pagina’s tellende verhaal eindelijk aan anderen laten lezen. Inmiddels is het boek niet meer verkrijgbaar (12+). Wellicht komt er in de toekomst een heruitgave.

Soldaat van het Noorden

Mijn eerste jeugdboek (12+) bij Uitgeverij Hamley Books verschijnt in mei 2021. Dit verhaal gaat over een jongen uit Foxhol, Klaas Nieboer. Nadat zijn vader is opgepakt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers, gaat hij in het verzet. Maar zijn vader heeft hem gewaarschuwd: er is een verrader in ons midden. Schakel hem uit! (12+)

De oorlog van Juliette

In 2022 verschijnt mijn eerste historische roman voor YA, De oorlog van Juliette. Dit boek zal gaan over de zestienjarige Juliette die wordt uitgehuwelijkt aan de Deense kroonprins, zodat Denemarken kan blijven bestaan en een oorlog met de hertogdommen Sleeswijk en Holstein wordt voorkomen. Maar gaat het plannetje wel slagen? Ongewild wordt Juliette meegezogen in een verschrikkelijke oorlog, waarbij alles op het spel komt te staan! (15+)

Verhalenbundels (korte verhalen)

Daarnaast schrijf ik korte verhalen voor bundels en doe ik mee aan schrijfwedstrijden. Het spel van licht en donker verscheen in oktober 2018 in de bundel Odi en Amo. Bij Historische uitgevers verscheen in 2020 het verhaal Dolle Aarde. Bij Hamley Books verscheen De heilige eik. Dit zijn korte verhalen voor volwassenen. 

Schoolbezoeken en promoties

Af en toe bezoek ik scholen en bibliotheken. Via het contactformulier kun je mij bereiken.

Bezoek aan OBS de Mieden en CBS Sjaloom (Meeden)