Bram Baptist (1982) is historicus en woont met zijn gezin in het landelijke Meeden (Groningen). Hij werkt in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis (Carmelcollege Emmen) en geeft schaaklessen (Sc de Paardensprong) aan kinderen.

In 2017 kwam mijn eerste jeugdroman, de Koningszoon, uit bij Schrijverspunt. Na een lange zoektocht heb ik de een fantastische overstap kunnen maken naar Uitgeverij Hamley Books (België). Op 3 mei 2021 is daar Soldaat van het Noorden verschenen en eind januari 2022 De Zilveren Dame.
In het najaar van 2023 maakte ik de overstap naar Uitgeverij Keytree. De Gouden Koning en Soldaat van het Zuiden zijn daar verschenen. Ik ben ontzettend blij dat Keytree Soldaat van het Noorden opnieuw uitgeeft.

Naast jeugdromans schrijf ik regelmatig korte vertellingen voor volwassenen en doe ik mee aan schrijfwedstrijden. De Oorlog van Juliette is een historische roman van YA/volwassenen.
Vrijwel alle boeken zijn verkrijgbaar als paperback en als e-book. Soldaat van het Noorden en de Zilveren Dame zijn ook als luisterboek te verkrijgen.

Verhalenbundels (korte verhalen):

Daarnaast schrijf ik korte verhalen voor bundels en doe ik mee aan schrijfwedstrijden. Het spel van licht en donker verscheen in oktober 2018 in de bundel Odi en Amo. Bij Historische uitgevers verscheen in 2020 het verhaal Dolle Aarde. Bij Hamley Books verscheen De heilige eik. Dit zijn korte verhalen voor volwassenen. 

Een verzameling van vijf historische verhalen is verschenen in Dit is dwaasheid bij Books & Butterflies als Ebook (2 euro).

Schoolbezoeken en promoties

Af en toe bezoek ik scholen en bibliotheken. Via het contactformulier kun je mij bereiken.

Bezoek aan OBS de Mieden en CBS Sjaloom (Meeden)