De Koningszoon

Half november 2017 verscheen mijn eerste jeugdroman, De Koningszoon, bij uitgeverij Schrijverspunt (niet in eigen beheer). Na vijf jaar kon ik het 300 pagina’s tellende verhaal eindelijk aan anderen laten lezen. Inmiddels is het boek in elke boekhandel verkrijgbaar en is het boek veelvuldig in de media verschenen.

De oorlog van Juliette

Op dit moment werk ik aan mijn tweede jeugdroman, De oorlog van Juliette. Dit boek zal gaan over de zestienjarige Juliette die wordt uitgehuwelijkt aan de Deense kroonprins, zodat Denemarken kan blijven bestaan en een oorlog met de hertogdommen Sleeswijk en Holstein wordt voorkomen. Maar gaat het plannetje wel slagen? Ongewild wordt Juliette meegezogen in een verschrikkelijke oorlog, waarbij alles op het spel komt te staan!

Verhalenbundels

Daarnaast schrijf ik korte verhalen voor bundels en doe ik mee aan schrijfwedstrijden. “Het spel van licht en donker” verscheen in oktober 2018 in de bundel Odi en Amo.

Bram Baptist (1982) is historicus en woont met zijn gezin in het landelijke Meeden (Groningen). Hij werkt in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis (Carmelcollege Emmen) en geeft schaaklessen (Sc de Paardensprong) aan kinderen. In zijn debuutroman, De Koningszoon, combineert hij alles wat hem bezighoudt: de leefwereld van jongeren, geschiedenis, schaken en uiteraard schrijven.

Schoolbezoeken en promoties

Regelmatig bezoek ik scholen en bibliotheken om over het schrijverschap en mijn jeugdroman, De Koningszoon, te vertellen. Via het contactformulier kun je mij bereiken.

Bezoek aan OBS de Mieden en CBS Sjaloom (Meeden)