De Koningszoon

Half november 2017 verscheen mijn eerste jeugdroman (leeftijd 9-15), De Koningszoon, bij uitgeverij Schrijverspunt (niet in eigen beheer). Na vijf jaar kon ik het 300 pagina’s tellende verhaal eindelijk aan anderen laten lezen. Inmiddels is het boek in elke boekhandel verkrijgbaar en is het boek veelvuldig in de media verschenen.

De oorlog van Juliette

Binnenkort verschijnt mijn tweede roman, De oorlog van Juliette. Dit boek zal gaan over de zestienjarige Juliette die wordt uitgehuwelijkt aan de Deense kroonprins, zodat Denemarken kan blijven bestaan en een oorlog met de hertogdommen Sleeswijk en Holstein wordt voorkomen. Maar gaat het plannetje wel slagen? Ongewild wordt Juliette meegezogen in een verschrikkelijke oorlog, waarbij alles op het spel komt te staan! (Leeftijd 15+ YA)

Verhalenbundels

Daarnaast schrijf ik korte verhalen voor bundels en doe ik mee aan schrijfwedstrijden. Het spel van licht en donker verscheen in oktober 2018 in de bundel Odi en Amo. Bij Historische uitgevers verscheen in 2020 het verhaal Dolle Aarde. Dit zijn verhalen voor volwassenen.

Bram Baptist (1982) is historicus en woont met zijn gezin in het landelijke Meeden (Groningen). Hij werkt in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis (Carmelcollege Emmen) en geeft schaaklessen (Sc de Paardensprong) aan kinderen.

Schoolbezoeken en promoties

Af en toe bezoek ik scholen en bibliotheken. Via het contactformulier kun je mij bereiken.

Bezoek aan OBS de Mieden en CBS Sjaloom (Meeden)