Schrijver in de klas Aletta Jacobs

Op donderdag 4 april gaf schrijver en geschiedenisdocent, Bram Baptist, een lezing over het schrijven van een historische roman aan negentig leerlingen van het Aletta. In de maand april gaan de leerlingen van mavo 3 namelijk in de bibliotheek aan de slag met historische verhalen en romans. De schrijver uit Meeden vertelde gepassioneerd over zijn debuutroman “de Koningszoon” en besteedde ook aandacht aan zijn nieuwste roman, “de oorlog van Juliette”. Met behulp van filmpjes, persoonlijke foto’s en boekfragmenten vertelde de auteur over zijn inspiratiebronnen, het schrijfproces en de uiteindelijke uitgave en promotie van het boek. Mocht een uitgever geïnteresseerd zijn, wordt “de oorlog van Juliette” dit jaar waarschijnlijk nog gepresenteerd. De leerlingen lazen enkele passages uit het nieuwe werk voor. De beste lezer werden beloond. Gizem Güvec ontving het boek “de Koningszoon” uit handen van de auteur.