De Zilveren Dame komt eraan!

De Zilveren Dame is op weg naar de drukker. Wegens papiertekorten duurde het allemaal wat langer dan gepland, maar op 3 februari is het zover! Dan ligt het jeugdboek in de (online) boekhandel.

De Zilveren Dame is het eerste deel van de Koningszoonreeks. In de zomer zal het tweede en laatste deel, de Gouden Koning, verschijnen.

Tom is een boerenjongen van 14 jaar. Als een naburig dorp in vlammen opgaat, besluit hij de boerderij te verlaten om zich aan te sluiten bij koning Godfried. Maar de koning is verdwenen. De verschrikkelijke keizer Safir heeft het koninkrijk veroverd en tiranniseert het Koninkrijk. Samen met een boswachter probeert hij uit te zoeken wat er is gebeurd. Dan doet hij een bijzondere ontdekking in de geheime bibliotheek van de Dillenburg. De zilveren dame blijkt ongeëvenaarde krachten te bezitten. Als dit schaakstuk in handen komt van Safir is alles verloren. Slaagt Tom erin het Koninkrijk te redden?

Jeugd 10+

Uitgeverij Hamley Books